Hoe vaart NoordRoeit? Alive and kicking!

Ergens in de zomer zag je ons bericht en kreeg je zin in roeien, net als wij. Samen de boot in en het prachtige Waterland verkennen. Het Noordhollandsch kanaal als ideaal vertrekpunt.

Toen kreeg je in oktober een uitnodiging om ons, NoordRoeit, de roeivereniging in oprichting, te ontmoeten in de Meerpadkerk. Dat was geweldig. Sindsdien hebben we met een groep van 15 enthousiastelingen stappen gemaakt. 3 stappen vooruit en 2 terug maar steeds met een niet aflatend enthousiasme.

We zijn nu samen met adviseurs van de gemeente bezig de papieren voor een plek in orde te krijgen. We maken gebruik van het feit dat het bestemmingsplan Noorderpark al een plek heeft aangewezen voor een watersportvereniging.

Beide stadsdeelbestuurders staan positief tegenover onze plannen. Ook werken we hard aan subsidie voor de club. Dat is de reden waarom we 1 januari nog niet varen.

We streven nu naar 1 april 2021 op het water.

Maar misschien officieus een keertje eerder. Er is namelijk al een fraaie C2+ binnen, met dank aan RV Naarden.

Ondertussen is er een bestuur, hebben zich diverse teams gevormd, hebben we de eerste boot in opslag en staan we op het punt ook op papier een echte vereniging te worden. Voor jong en oud. Voor beginners en gevorderden.

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan via de button op de site.

Rest ons je een heerlijk roeiend nieuwjaar te wensen!