Nieuwsbrief NoordRoeit

UPDATE 26 JAN 2022

Helaas beste roeiers,

de live bijeenkomst van 17 januari 2022 kon helaas niet doorgaan vanwege de lockdown. 
We komen zo spoedig mogelijk met een nieuwe datum.  
We zien ernaar uit om spoedig met elkaar op het nieuwe (roei) jaar te toasten en met jullie de stand van zaken te bespreken.  
Voor nu een goed en gezond 2022! 

We willen jullie even bijpraten over de stand van zaken. We hebben echt niet stilgezeten, integendeel.

Locatie, locatie, locatie
We zijn hard op zoek naar goede locaties om te kunnen starten als vereniging. Inmiddels hebben ook meerdere opties bekeken. Een aantal viel af. Te onhandig qua ligging bijvoorbeeld. We zijn ook in gesprek met een bestaande watersportvereniging om ons bij hen  te sluiten. Daarover later meer. Het stadsdeel denkt met ons mee; we voeren heel wat gesprekken over opties en kansen.
Heb je zelf een goede suggestie voor een plek waar we boten en stellages kwijt kunnen? Meld het ons. Elke tip is welkom! Hulp ook.

De Vereniging groeit
De tientjes leden blijven binnenstromen: inmiddels zitten we op 38 betalende leden en meer dan 100 belangstellenden. Mensen die ons een warm hart toedragen en willen mee denken en werken aan de vereniging. Een van die leden, Marijke, stelt zich voor in deze nieuwsbrief.

De Vloot ook
Yeah, de eerste boten zijn binnen: een 4 en een 2 plus 2 skiffs. Gulle schenkingen van andere roeiverenigingen in de stad. Hoe fijn is dat! Waar zouden we zijn zonder boten?
Heb jij misschien nog een goed aanbod? Neem contact met ons op via info@noordroeit.nl.
Kortom, we maken meters al is het vooral nog aan de kant.

Een sportieve groet,
 
Riet Ursem
Namens NoordRoeit

Mag ik jullie even voorstellen: Marijke. Vanaf het eerste uur actief lid bij Noordroeit.

Hoe ben je er zo toe gekomen actief lid te worden?
“Toen ik naar Noord verhuisde, alweer meer dan 25 jaar geleden, moest ik helaas vanwege kleine kinderen en de afstand tot de roeiverenigingen, de keus maken te stoppen met roeien.
Maar nu is er sprake van een roeivereniging in Noord! Ik heb me meteen aangemeld voor een bijeenkomst in het kerkje op het Meerpad en daarna om mee te denken over de oprichting van een vereniging. Daarmee zijn we druk doende.”

Wat trekt je zo aan in roeien?
“Mijn roeiverleden begint op de middelbare school, waar we in vieren leerden boordroeien. Zo moet je intensief samenwerken om de balans te bewaren.
De concentratie die je daarvoor moet opbrengen, de rust van het water, het met elkaar sporten, de fysieke inspanning gecombineerd met de rust van het water, het gebruik van bijna al je spieren, hebben van roeien mijn sport gemaakt.

Vertel eens iets over je roei-ervaring.
“Ik ben als student ook meteen weer bij studentenvereniging Skoll gaan roeien.
daarna bij diverse verenigingen en inmiddels roei ik in c1, c2, c4 en skiff, en ik vind het allemaal even fijn. Ik zou enorm blij zijn als we binnenkort in onze eigen club in Noord in de boot kunnen stappen! Ik verheug me er op.”

Ook tientjeslid worden? Sluit je aan en word vandaag nog tientjeslid. Maak 10 euro over op NL05 TRIO 0320 2985 07  t.n.v. Noordroeit o.v.v. tientjeslid en je mailadres. Je hoort dan snel van ons.