NoordRoeit Nieuwsbrief oktober 2022

NoordRoeit wacht nog steeds op groen licht

oktober 2022

Waar komen we terecht?

NoordRoeit heeft al een tijdje een goede en geschikte locatie op het oog in de buurt van het Noordhollandsch Kanaal. Het wachten is op toestemming van de Gemeente Amsterdam.
De initiatiefgroep van NoordRoeit is steeds positief en optimistisch geweest over het oprichten en vestigen van een roeivereniging in Noord. Zowel de aspirant-leden (toch zo’n 120 mensen) als de roeibond en diverse bestuurders bij het stadsdeel zijn van mening dat Noord gebaat is bij een roeiclub die met relatief weinig middelen van start kan gaan. De voortgang hangt nu op onderdelen waar we nauwelijks invloed op hebben. Gemeentelijke molens draaien langzaam en we hebben soms het gevoel dat we in een bestuurlijk doolhof terecht zijn gekomen. Maar we houden vol, én we houden jullie op de hoogte!
Vloot
Door een mooie schenking van een andere roeivereniging beschikken we nu over een aantal boten waar we een goede start mee kunnen maken.
Wanneer de plek definitief is en de loods gebouwd wordt, krijgen deze mooie boten hun definitieve plek om ze op te bergen en om te water te gaan. Dus nog even geduld.
Oproep 1
Zodra de bouwvergunning wordt verleend, kan het plaatsen van een loods beginnen. We zijn op zoek naar mensen die dit technische proces willen coördineren. Dus vanaf het opvragen van offertes van de Romney loods tot het bewaken van de voortgang. De tekeningen van de loods liggen er al. We denken aan een bouwcommissie van drie à vier mensen, die het leuk vinden om zich hiermee bezig te houden, ondersteund door mensen die handig zijn en de handen uit de mouwen willen steken.
Oproep 2
We zijn op zoek naar leden die financieel onderlegd zijn en ideeën hebben voor fondswerving, crowdfunding, obligaties (aandelen) en andere creatieve manieren om aan geld te komen. Voor de realisatie van de bouwplannen zal 1/3 deel met subsidie van de gemeente tot stand komen, en 1/3 deel door middel van een banklening, en om daarvoor in aanmerking te komen moet de vereniging zelf 1/3 deel van de onkosten inleggen. Is er iemand die ervaring heeft met een soortgelijk project en ideeën heeft over het vergaren van een beginkapitaal?
Op dit moment is de realisatie van de plek en de bouw dichterbij dan ooit en we zullen direct informeren wanneer er groen licht is om NoordRoeit op de mooie plek aan het Noordhollandsch Kanaal te starten.
Met sportieve groet,
Riet Ursem, voorzitter NoordRoeit